Nieuwsoverzicht

 • 31-10-2022

  Opendag op 16 november.

  Het kiezen van een basisschool is een belangrijke beslissing voor jou als ouder en je kind. Wil je de school in de buurt? Kies je voor een onderwijsconcept als Dalton, Jenaplan van Montessori van juist niet? Hoe wil je dat het christelijk geloof voorgeleefd wordt? Is de grootte van de school voor jou van belang? Allemaal vragen die een rol kan spelen bij de keuze voor een basisschool. Benieuwd naar het onderwijs, de visie, sfeer en leerkrachten van onze school? Kom dan naar onze open dag op woensdag 16 november 2022. Tussen 9.00 en 12.00 uur zijn onze deuren open.

  Open dag
  Kom sfeerproeven op onze school en ga in gesprek met onze onderwijsprofessionals, leerlingen van ouders. Over ons onderwijs, de cultuur en hoe een dag op de basisschool er uit ziet. Ook voor je peuter is deze open dag een leuk moment om een kijkje te nemen op onze school.

  We hebben voor schooljaar 2022-2023 nog enkele plekjes beschikbaar voor groep 1, groep 3 en groep 7.

  Kinderdagverblijf en BSO
  Bij de meeste PCBO-scholen kun je tijdens de open dag ook een kijkje nemen bij het kinderdagverblijf, peuteropvang en buitenschoolse opvang en in gesprek gaan met pedagogisch medewerkers.

  Zoek een PCBO-school
  Alle basisscholen in Apeldoorn zijn open op 16 november. Welke scholen zijn er nog meer bij PCBO Apeldoorn horen? Klik hier. 

  Alle basisscholen in Apeldoorn
  Op www.basisscholenapeldoorn.nl staat een overzicht van alle basisscholen in Apeldoorn. Via een aantal zoekfilters kun je een voorselectie maken van scholen die aanspreken. Stel de maximale reistijd van huis naar school in van maak een keuze bij onderwijsvorm, kinderopvang en identiteit.

  Lees meer
 • 4-4-2022

  Toelatingsbeleid Basisonderwijs Apeldoorn

  Voor het eerst naar de basisschool 
   
  Als uw kind vier jaar is, mag het naar de basisschool. Een hele mijlpaal! 
  Sinds dit jaar is op de basisscholen van Leerplein055, PCBO Apeldoorn en de Veluwse Onderwijsgroep de manier van aanmelden en toewijzen van plaatsen aan toekomstige vierjarigen gelijk.  
  Voor alle kinderen die vanaf 1 mei 2019 geboren zijn, is dit gezamenlijke toelatingsbeleid van toepassing.  

  Bij deze nieuwe manier van aanmelden en plaatsen heeft elk kind onder gelijke omstandigheden een gelijke kans op een basisschool van voorkeur. Om ervoor te zorgen dat uw kind in zijn of haar buurt naar school kan, heeft elk kind op de zes dichtstbijzijnde scholen, gerekend vanaf het woonadres, voorrang. 

  Wanneer u op www.basisscholenapeldoorn.nl het woonadres én de geboortedatum van uw kind invult, ziet u of onze school voor uw kind een voorrangsschool is. U mag uw kind op elke school in Apeldoorn aanmelden.  

  U kunt de hele procedure lezen bij 'documenten' onderaan de home pagina.

  En u kunt het filmpje aanklikken voor meer informatie: (72) Animatie Toelatingsbeleid Basisschool Apeldoorn - YouTube

  Lees meer
 • 17-9-2021

  Opening Insectenhuis met IVN en de wethouder

  Lees meer