Onze missie

Jij bent als kind bent belangrijk voor ons. We zien jou zoals je bent: een waardevol mens, met een verantwoordelijkheid voor anderen.

In alles wat we doen, richten we ons er op dat jij jezelf ook waardevol vindt. Niet meer dan een ander, niet minder dan een ander, maar even waardevol. Uniek en toch gelijkwaardig. Mensen om jou heen hebben het nodig dat je jezelf bent. Met alles wat je hebt en kunt. Jij bent nodig om anderen zichzelf te laten zijn. Je kent jezelf en weet wat je daarmee betekent voor anderen. Jij maakt het verschil, omdat jij niet accepteert wanneer een ander zichzelf niet is. Jij bent pas klaar wanneer die ander zijn plek inneemt.

Onze visie

We zijn er goed in om mensen te zien zoals ze zijn en van daaruit samen te laten werken. Kinderen met ons en met elkaar, ouders en kinderen en ouders en school. Wij kennen onszelf. We weten wie we zijn en zijn dat ook voor jou. Op die manier laten wij mensen groeien. Niet alleen de kinderen, maar ook de ouders en onze collega's. Groeien in wat ze weten en wat ze kunnen, maar vooral in wie ze zijn, voor zichzelf en ook voor de ander. Natuurlijk zie je dat je altijd bezig bent met leren en onderwijzen. Een veilige school waar kinderen alles leren om op een goede manier in stromen in het voortgezet onderwijs. We zijn een school.

 

Onze gezichten

Ons team heeft een groot onderwijs-hart. Er is veel expertise op didactisch- en vaktechnisch gebied. Er is ruimte voor eigen talent en ontwikkeling. Samen leren en ontwikkelen, oog hebben voor elkaar, in wat we kunnen en nodig hebben, dat zijn belangrijke waarden voor ons. Iedere collega heeft daarin zijn eigen aandeel en verantwoordelijkheid. De motivatie om voor de kinderen te gaan is enorm hoog. Dat is mooi en belangrijk, want ieder kind en volwassene heeft hier recht op.

 

Lees meer

Word  jezelf, zie de ander

Wat ons, naast Dalton, bijzonder maakt zijn onze PCBO kernwaarden:

  • Vertrouwen
  • Empathie
  • Inspiratie
  • Autonomie
  • Geloof in mensen
Waar staan we voor?

Sinds 2016 zijn wij een gecertificeerde Daltonschool

Binnen het Daltononderwijs werken we met de kinderen aan de volgende 5 kernwaarden: verantwoordelijkheid, zelfstandigheid, samenwerking, reflectie, effectiviteit en doelmatigheid. Binnen elke kernwaarde hebben we een mooie opbouw van groep 1 t/m groep 8. Dit geeft een goede voorbereiding op het Voortgezet Onderwijs en onze maatschappij.

Meer weten?