Aanmelding / kennismakingsgesprek

Kinderen die 4 jaar oud zijn, kunnen bij ons op school in de kleutergroep geplaatst worden. Wanneer kinderen 4 jaar in de maand vlak voor in de zomervakantie overleggen wij met de ouders wat het beste past bij hun kind: voor of na de zomervakantie starten met naar school gaan.

 

Nog niet met ons kennisgemaakt? 

U maakt als ouder(s) telefonisch een afspraak met de directeur of unitleider voor een kennismakingsgesprek en een rondleiding door de school. We vertellen u hoe we lesgeven, waar we als school voor staan, wat u van ons kunt verwachten en wat wij van u als ouder verwachten. 

Ieder kind dezelfde kans op een basisschool in de buurt

De basisscholen van de schoolbesturen Leerplein055, PCBO Apeldoorn en de Veluwse Onderwijsgroep gaan in 2022 over op een gezamenlijke vorm van aanmelding en plaatsing in het basisonderwijs. Voor kinderen die vanaf 1 mei 2019 geboren zijn, gaat dit gelden.

Door deze nieuwe manier van aanmelding en plaatsing heeft ieder kind een gelijke kans op een basisschool van voorkeur. Kinderen kunnen zo veel mogelijk in de omgeving van hun huis naar een basisschool en ouders kunnen elke basisschool in Apeldoorn kiezen.

U ontvangt van de gemeente Apeldoorn een brief met informatie over de nieuwe manier van aanmelding. Deze aanmelding gaat via de website www.basisscholenapeldoorn.nl. 

 

Contact